• 078-6136510
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Dinsdag t/m Zaterdag

Ons Meetsysteem

Ons Meetsysteem

Bij het bepalen van de juiste framehoogte van een racefiets, maken wij gebruik van het Bikefitting.com meetsysteem.  Dit systeem zorgt ervoor dat u ‘perfect’ op de fiets wordt gezet.

Bikefitting.com heeft verschillende meetsystemen. Wij maken echter gebruik van drie van hun meetsystemen.

Dit systeem zorgt ervoor dat u ‘perfect’ op de fiets wordt gezet.

- Lite meting
Deze meting is vooral bedoeld voor het bepalen van de juiste framemaat en de afstelling van zadel en stuur bij standaard complete fietsen.

-Standard meting
De standard meting geeft een uitgebreide tekening met alle benodigde maten voor het afstellen van de fiets en met een juiste geometrie van het frame. Met behulp van een meetbord worden op een gestandaardiseerde wijze een achttal lichaamsmaten van de fietser vastgelegd, te weten:

-Lichaamslengte
-Voetlengte links en rechts
-Binnenbeenlengte
-Romplengte
-Armlengte links en rechts
-Shouderbreedte

Bovendien wordt bij deze meting rekening gehouden met de pedaalhoogte en de schoenzooldikte. Deze zijn mede van invloed op de fietsafstelling.

-Shoe Cleat Adjuster
Zodanig plaatsen van de schoenplaatjes dat de bal van de voet exact boven de as van het pedaal komt waardoor een optimale krachtoverbrenging wordt gerealiseerd. Via de schoenplaten wordt ook de stand van de voeten op het pedaal ingesteld en zo wordt een eventuele verdraaiing van het onderbeen voorkomen. Doordat de bal van de voet exact boven de pedaalas staat wordt de pedaalslag geoptimaliseerd wat leidt tot een soepeler pedaaltred. De afstelling van de bal van de voet op het midden van het pedaal reduceert de kans op branderige voetzolen of pijn in de knieen. De Shoe Cleat Adjuster is geschikt voor de meest bekende pedaalsystemen.


Nederland FietslandVoor fietsevenementen, kijk ook op www.nederlandfietsland.nl

 

© 2024 Baartman-Bikes. Alle rechten voorbehouden. Design mVm-Webdesign